Дом Препоръчани

4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна

Притежаването на къща или апартамент е едно от най-големите постижения в живота. Това е място за живеене, където можете да правите всички важни неща в живота без никакви притеснения. Не винаги обаче нещата в дома ви ви ще вървят гладко. Настъпва момент, в който ще трябва да се справите с проблеми с водопроводната система.

При възникване на водопроводни проблеми е разумно и полезно да имате основни познания за водопроводната си структура и често срещаните проблеми. Ще трябва да съберете солидна информация за пренареждането на водопроводната инсталация в една къща. Трябва да имате представа за системите във вашия дом. Освен това трябва да имате огромни познания за тръбите и другите компоненти, които ще ви помогнат да разрешите наличните водопроводни проблеми.

Преди да помислите за нова водопроводна тръба, трябва да имате предвид, че водопроводната система на дома ви е изградена от

Доставка на питейна вода

Това е водопроводната система, която ви осигурява прясна и чиста вода. Някои от водопроводните системи, свързани с чиста вода, са: тоалетни, вани и душове, кухненски мивки, перални машини и всички помещения в къщата, които получават течаща питейна вода.

Отводнителна система

Това е системата, която позволява на замърсената вода да се оттича в септичните системи. Всички отпадни води се отвеждат чрез дренажната система до канализацията и оставят дома ви в отлично състояние. Водопроводната система на вашата къща изисква честа поддръжка, за да сте сигурни в оптималния поток на водата както в дренажната система, така и в системата за питейна вода.

Подмяната на домашния водопровод е задача, която можете да свършите сами, но тя може да бъде и скъпоструващо дело. Ако не можете да се заемете с този проект сами, разумно е винаги да търсите услугите на професионални водопроводчици и да подмените водопроводната инсталация в стара къща.

1. Течащи тръби

Течащите тръби са всеобхватен проблем, който може да бъде скъп, ако не му се обърне необходимото внимание. Течът на тръбите е сериозен водопроводен проблем, който може сериозно да засегне цялата ви къща. Не пренебрегвайте дори незначителен теч, тъй като той може дори да отслаби цялата къща и да струва допълнителни средства за обновяване на хубавите тръби или цялостна смяна на щранговете.

За да откриете лесно течащи тръби, трябва да определите колко дълго очаквате да издържи водопроводната инсталация в къщата ви. Очаква се захранващите тръби, изработени от месинг и мед, да издържат много десетилетия, отколкото тези от поцинкована стомана.

Продължителността на живота на медните водопроводни тръби може да се простира от 80 до 100 години. Това не означава, че не трябва да държите под око тръбите си. Честите и задълбочени проверки могат да помогнат за намаляване на разходите за смяна на поцинковани щрангове.

2. Течащи тоалетни

Няма нищо по-лошо от това да влезете в контакт с мръсна вода, запушена във вашите тоалетни. Течащата тоалетна е основна причина за високите сметки за вода, тъй като при появата на такъв водопроводен проблем могат да се загубят стотици галони вода. Трябва да разберете колко дълго издържат чугунените тръби, тъй като те се използват предимно в канализационната система, и да ги подмените.

3. Ниско налягане на водата

Много чугунени тръби в старите къщи допринасят за ниското налягане на водата. Тези чугунени тръби лесно се влияят от корозията и вредните отлагания, които се образуват във вътрешността на тръбите. Това води до липса на достатъчно пространство, през което водата да преминава до желаните места и с подходяща скорост.

Ако чугунените тръби са причината за слабото налягане, помислете за смяна на щранговете с PVC. А ако тръбите не са причина за ниското налягане на водата, можете също така да проверите кухненските кранове или душовете за евентуални запушени остатъци.

4. Запушена и бавна канализация

В повечето случаи дренажните системи се запушват и тръбите трудно отвеждат остатъците от отпадъците. Това е често срещан водопроводен проблем, който трябва да решите незабавно, дори ако ще се наложи да развалите сметката си.

Запушената канализация няма да ви позволи дори да помислите колко струва подмяната на водопроводната инсталация в една къща, тъй като щетите са непоносими. Можете сами да почистите дренажа на мивките, баните или тоалетните или да потърсите професионална помощ. Препоръчително е да практикувате и ефективни превантивни мерки, преди да помислите за подмяна на запушени поцинковани водопроводни тръби.

Ако имате един или повече от изброените по-горе признаци, обмислете смяна на щранговете в дома ви.

Related posts

8 причини вашият бизнес да инсталира система за контрол на достъпа

admin

4 мита за отоплението с пелети

admin

6 често срещани проблеми с водопроводната система на старите жилища

admin

Полезни съвети при подмяна на водопроводни щрангове

admin

Циклене на паркет: как да извлечете максимума от вашата шлайфмашина

admin

Ръководство „Направи си сам“: Как да пребоядисаме подове от твърда дървесина

admin

Leave a Comment