Интериор

5 интериорни хитрини, които ще ви помогнат да запазите прохладата през лятото

Прекарахме мрачните зимни месеци в копнеж по нежната целувка на слънцето, но когато тя дойде, се оказахме крайно неподготвени за нейната интензивност. Неспокойните нощи и лепкавите дни накараха мнозина да се замислят дали не е време да инвестират в климатик или поне в дълъг уикенд в Рейкявик. Но може ли да се окаже, че мебелите ви всъщност влошават положението? Прочетете нашето вътрешно ръководство, за да откриете хаковете за мебели, които ще превърнат дома ви от задушно помещение в дзен в средиземноморски стил – точно навреме за лятото.

МАГИЧЕСКИ МРАМОРИ
Чудили ли сте се някога защо мраморните плотове са особено хладни на допир? Има причина подовете около Гранд Кеба да са постлани с мрамор и тя не е декадентство. Мраморът има особено висока топлопроводимост, което го прави отличен избор за по-топъл климат. Топлината лесно преминава от топлите източници в скъпоценния камък, където след това бързо се разсейва, без да се нагрява. Не е изненадващо, че това лято мраморът се възроди, тъй като температурите се покачват и собствениците на жилища търсят в мебелите си помощ за охлаждане.

С лятната разпродажба на Chaplins, която вече е в ход, никога не е имало по-добър момент да си вземете прекрасна мраморна икона за по-малко пари. От ефирната мраморна маса за хранене Grasshopper до 9-те мраморни странични масички на Пиеро Лисони – в Chaplins всеки може да намери своя мраморен момент.

БЪДЕТЕ ПРИРОДОСЪОБРАЗНИ
Отделните летни и зимни тъкани са идеален начин да освежите дома си, когато настъпят топлите месеци. Когато се опитвате да запазите прохладата, заложете на естествени влакна като лен, памук, коприна, вълна и юта. GAN съчетава естествени влакна със сложна индийска изработка, за да създаде автентична колекция от пуфове, възглавници и килими, които са идеални за лятна почивка. Текстилът на GAN се отличава и с добър фактор на усещане. Тяхното щателно запазване на традиционните индийски методи активно издига местните общности, като в същото време изтъкава пъстрата история на източната естетика за цяла нова глобална аудитория.

ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА ЖИЛИЩНОТО ПРОСТРАНСТВО
През горещите месеци през прозорците с източно и западно изложение нахлува много силно лятно слънце. Когато е възможно, опитайте се да се настаните през деня в стаи със северни и южни прозорци. Ще откриете, че гъвкавите мебели, като пуфове и табуретки за крака, са подходящи тук, докато се използват като допълнителни места за сядане за летните гости.

НАВЛИЗАНЕ В ЛЯТОТО
Ролята на домакина/домакинята може да бъде напрегната. Затрупани от молби за лед, чисти чаши и доливане, можете да прекарате целия ден в студена пот, тичайки напред-назад до кухнята. Баровата количка на Roshults се превръща в идеалния спътник за пивко неделно барбекю, като ви спестява всякакви грижи и ви позволява да увеличите времето, прекарано в общуване с гостите.

ПРОМЕНЕТЕ ЦВЕТОВАТА СИ ГАМА
Ако се чувствате авантюристично настроени или просто се нуждаете от промяна на обстановката, смяната на цветовата схема може да бъде божествена помощ през задушните летни месеци. Помислете за средиземноморски бели стени с ярки цветове, синьо, жълто и червено за аксесоарите – според Pantone оранжевото е следващото голямо нещо за 2018 г. Неутралните стени ще отразяват по-добре светлината и ще придадат усещане за целогодишна свежест.

 

Related posts

Девет хитрини за почистване на килими и мека мебел

admin

Как да изберете диван, който ще ви служи вечно

admin

5 мебелни хакове, за да направите дома си по-естетичен

admin

Leave a Comment