Дом

6 често срещани проблеми с водопроводната система на старите жилища

В допълнение към проблемите с водопроводната инсталация, които се срещат в домовете като цяло, по-старите къщи могат да представляват редица специфични предизвикателства. По-долу са представени пет често срещани водопроводни проблема, с които съм се сблъсквал, когато съм живял или съм управлявал стари имоти.

1. Поцинковани тръби.

Те са били често използвани в американските къщи, построени преди 60-те години на миналия век. Поцинкованите тръби са изработени от желязо и са покрити с цинк. С течение на времето цинкът ерозира, което води до корозия и счупвания. След като тръбите се компрометират, се влошават както налягането, така и качеството на водата. Често единственото решение е да се подменят повредените участъци от тръбите.

2. Полибутиленови тръби.

Те са често срещани в жилищата, построени от края на 70-те до началото на 90-те години, главно поради достъпната им цена. С течение на времето обаче тези тръби са склонни да реагират с оксиданти във водата, което води до отслабването и повредата им.
3.Предишни лоши ремонти. Когато се сдобиете със стара къща, вие по същество я наследявате от един или повече предишни собственици. Поради това качеството на предишните ремонти и водопроводни работи може да бъде различно. Поради това, че предишните собственици са избягвали разходите за наемане на професионален водопроводчик, не е необичайно да се открият неадекватни или сбъркани водопроводни инсталации, които ще изискват по-трайни решения. Ако вашият проблем е такъв, потърсете добри професиналисти като тези от Шалом ВиК.

4. Коремчета на тръбите.

Земята под къщите рядко е напълно статична. С течение на времето разместванията могат да доведат до изкривяване или огъване на тръбите на къщата. Тези огъвания са известни като „коремчета на тръбите“ и могат да прекъснат потока на водата, причинявайки запушване.

5. Стари арматури.

Оригиналната арматура, като смесители, клапани, кранове и дръжки, често е компрометирана в старата къща поради дългогодишно износване. Това може да доведе до течове, неприятни миризми и завишени сметки за комунални услуги. Често единственото решение е да се подменят износените арматури.

6. Забавяне на канализационната система.

Резервните копия на канализационната система са, честно казано, кошмар. Те могат да бъдат миризливи, неприятни, нехигиенични, неудобни и скъпи за отстраняване. Ако имате множество неработещи канализации и тоалетни и лоша миризма на човешки отпадъци, това вероятно е вашият проблем.
Отговорността за отстраняването на проблема наистина зависи от местоположението на запушването. Ако то се намира на територията на вашия имот, тогава това е ваш проблем. Ако е на обществения път, тогава вашата компания за водоснабдяване трябва да го отстрани. За съжаление, може да се наложи да платите за водопроводчик само за да открие запушването, въпреки че често си струва първо да се обадите на водното дружество, ако подозирате, че запушването не е във вашия имот. Ако е във вашия обаче, потърсете експерт – водопроводчиците от Шалом ВиК.

Съществуват три често срещани причини:

  • Първо, главният канализационен колектор е запушен. Вероятно ще ви е необходима професионална помощ, за да го отстраните. За да сведете до минимум това да се случва в бъдеще, внимавайте какво пускате в тоалетната (без памперси, кърпи за лице, салфетки) и избягвайте да изхвърляте мазнини в канализацията.
  • Второ, в тръбите са навлезли корени на дървета. Корените могат да се промъкнат през пукнатини в тръбите или да заобиколят тръбата и да я смажат.
  • Трето, старите канализационни тръби могат да се счупят или да се срутят. Съвременните канализационни линии са изработени от пластмаса, но преди са били изграждани от чугун или глина, които са склонни към разпадане с течение на времето

Related posts

5 важни съвета за лятна ВиК подготовка

admin

Системи за контрол на достъпа за училища – пълният наръчник

admin

Жива елха или изкуствена да изберем за Коледа?

admin

Топ 10 ВиК съвети и трикове за собствениците на жилища

admin

4 мита за отоплението с пелети

admin

Какви проблеми може да имате с кашоните за преместване и как да ги избегнете

admin

Leave a Comment