Препоръчани

Как часовниците Casio предвещават бъдещето

Стилна, издръжлива и достъпна, японската компания е направила безброй иновации в индустрията от въвеждането на първия си цифров кварцов часовник през 70-те години на миналия век и е успяла винаги да остане в крак с времето.

Ако търсите часовник с истински авторитет, няма по-добър избор от от Casio часовниците – в крайна сметка те са любими на измислените екшън герои, на знаменитостите в реалния живот и са невероятно издръжливи и здрави спътници, създадени да издържат на всичко, което животът ви поднася… и изглеждат добре.

От скромното начало на японската компания като производител на електрически калкулатори до навлизането ѝ в света на часовниците – нека проследим траекторията на марката и да разберем защо Casio часовниците  са това, което носят всички готини деца.

Какво е часовник Casio: История

През 1946 г. фабричният работник Тадао Кашио основава малка фирма подизпълнител, наречена Kashio Seisakujo, в Митака, Токио. Тя започва като производител на части за микроскопи и зъбни колела, но скоро по-малкият брат на Тадао, Тошио, който работи като техник в Министерството на комуникациите на Япония, решава да се присъедини към бизнеса на брат си и да използва своето електрическо ноу-хау за изобретения и иновации.

Първият пробив на компанията идва през 1954 г., когато тя завършва първия електрически калкулатор в Япония. Отнема още няколко години, за да го усъвършенства, но през 1957 г. в крайна сметка представя и успешно продава изцяло електрическия компактен калкулатор Casio 14-A.

Този дух на иновация се проявява отново, когато компанията, тогава известна като Casio Computer Co., Ltd., навлиза в разрастващия се пазар на цифрови часовници с пускането на първия си цифров кварцов часовник Casio – Casiotron, през октомври 1974 г. За целта марката използва технологичния си опит от разработването на електронни калкулатори, за да създаде машина, която по същество показва текущо изчисление на всяка изминала секунда. Освен че показва времето, Casiotron е не само първият часовник Casio, но и първият часовник в света, който може автоматично да определя броя на дните в месеца, като всички тези данни се виждат на малкия компютърен LCD екран.

От тогава до сега всички Casio часовници не спират да се развиват, като предлагат не само стил и конфорт но и най-модерните технологични функции.

Related posts

Циклене на паркет: как да извлечете максимума от вашата шлайфмашина

admin

6 съвета, с които за нула време ще се справите с водопровода

admin

8 причини вашият бизнес да инсталира система за контрол на достъпа

admin

4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна

admin

Какво е усещането да имаш COVID-19 и кога трябва да потърся помощ?

admin

Стилове сватбена фотография

admin

Leave a Comment