Дом

Какви проблеми може да имате с кашоните за преместване и как да ги избегнете

Неефективно уплътняване на течности

Картонът не се държи добре на влага, което означава, че дори малка капка може да наруши структурата на кутията и да доведе до сериозни повреди (и най-малкото до сериозна бъркотия). И тъй като е необходимо само една малка неравност в скоростта на движението на камиона, за да се стигне до разпиляване на течности по вещите ви, осигурете безопасност на течностите в кашоните чрез тройно уплътнение. За да го направите, отвийте капачката на бутилка с течност и поставете найлоново фолио върху отвора, след което завийте плътно капачката обратно. След това закрепете още един слой пластмаса около външната страна на капачката.

Препълване

Кашоните ви за опаковане могат да поберат от 30 до 150 кг в зависимост от размера им и от това дали са с една или с две стени. И е важно да се придържате към ограниченията им. Прекалено много предмети в твърде малки кашони за опаковане е рецепта за катастрофа, тъй като, макар и да са здрави, картонените кутии не са предназначени да издържат повече от предвиденото им тегло. А какво се получава, когато препълните един кашон и го направите прекалено тежък? Опасна ситуация при преместване и възможност за счупване.

Добър начин да предотвратите тази грешка е да се върнете към това, за което говорихме по-рано в тази статия, и да купите правилното количество и размер кашони още в началото. Опитът да опростите преместването си, като купите по-малко кашони и ги натъпчете с повече предмети, само ще затрудни преместването ви, както от гледна точка на труда, така и от гледна точка на възможността за катастрофа. Разпределете особено тежките предмети (например книги) в отделни кашони, а останалото пространство запълнете с по-леки предмети.

Не поставяте етикети на кашоните си

Това не е най-голямото табу за опаковане, което можете да направите, но е голямо неудобство, когато дойде време за разтоварване и разопаковане. Не е необходимо да изброявате всеки един предмет във всяка една кутия, но трябва да етикетирате кутиите си с информация за това в коя стая се намират и дали в тях има нещо крехко. Ако в някоя кутия има неща от първа необходимост, които трябва да бъдат разопаковани първо – например консумативи, които ще са ви необходими за дълбокото почистване на новия ви дом – поставете етикет и на тази кутия. По същия начин, ако кутията съдържа предмети, които няма да ви трябват известно време (например сезонни дрехи и празнични украси), можете да отбележите и това.

Колкото повече информация предоставите на кутиите си, толкова по-лесно ще ви бъде по време на разопаковането. Използвайте перманентен маркер, тъй като той се чете по-лесно от химикал, и напишете върху всяка кутия всякаква информация, която ще направи живота ви по-малко стресиращ, докато се настанявате в следващото си жилище.

Кашон с важни основни неща

Говорейки за подчертаване на най-важните неща, винаги препоръчваме да опаковате чанта или кутия за основни неща, в която да поставите всички предмети, които ще ви трябват веднага, както и предметите, които не можете да си позволите да изпуснете за известно време. Това включва неща като лекарства и важни документи, но също така и дрехи за първите няколко дни, основни тоалетни принадлежности и зарядно устройство за телефона ви и всяка друга ежедневна електроника, която използвате.

Освен че трябва да опаковате кутия с неща от първа необходимост за себе си, не забравяйте да опаковате по една кутия и за всеки член на домакинството си – включително за домашните любимци. В последния случай кутията трябва да включва достатъчно храна за първите няколко дни на хранене, както и любими играчки и всякакви лекарства или медицински документи. По време на преместването дръжте кутията или кутиите с най-необходимите вещи възможно най-достъпни, като ги опаковате последни в камиона, така че да са отпред, или ги носите със себе си в кабината на камиона или в колата.

Избягването на често срещаните грешки, които хората са склонни да правят при опаковането на кутии, е основна стъпка за улесняване на безпроблемното преместване. Ако все пак не искате да се занимавате с опаковане, помислете за наемане на професионална хамалска фирма, която ще ви помогне за цялостното обслужване на преместването ви.

Related posts

Топ 10 ВиК съвети и трикове за собствениците на жилища

admin

5 важни съвета за лятна ВиК подготовка

admin

4 мита за отоплението с пелети

admin

Различните видове ВиК услуги, които трябва да познавате

Leo

4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна

admin

8-те най-разпространени ВиК услуги, които редовно се предлагат днес

Leo

Leave a Comment