Спорт

Можете ли да печелите пари от силов трибой? Ето как.

За повечето хора силовият трибой е хоби за студенти или работещи. Нито класическият, нито оборудваният силов трибой са част от олимпийските игри и затова често се смята за любителски спорт. За повечето хора заниманията със силов трибой ще струват пари, за да се включат в спорта.

Но могат ли състезателите по силов трибой да печелят пари от този спорт? Да, състезателите по силов трибой могат да печелят пари в силовия трибой чрез парични награди от състезания, стимули от националните федерации, корпоративни спонсорства, продажба на треньорски услуги и печелене от платформи в социалните медии и други средства в интернет.

Ако искате да печелите пари от силов трибой, ще ви обясня стратегиите, които много състезатели по силов трибой възприемат, за да монетизират кариерата си в силовия трибой. Въпреки това, макар че ще ви разкрия как можете да печелите пари от силов трибой, ще обясня защо точно повечето хора няма да го направят.

Кой може да печели пари от силов трибой?

Всеки има потенциала да печели пари от силов трибой в даден момент, но не всеки ще го направи. Факторите, които влияят на вероятността да печелите пари, са:

  • Федерациите, в които се състезавате
  • Състезателен статус
  • Присъствие в социалните медии и интернет
  • Експертиза в областта на силовия трибой

Ето как тези фактори влияят върху способността за печелене на пари:

Федерациите, в които се състезавате

В света има много федерации по силов трибой. Различните федерации разполагат с различен размер на финансиране, което е важно, ако има начини за финансиране на състезателите по силов трибой под формата на парични награди и др. Дори и в рамките на една федерация, в някои страни може да има парични награди, но в други – не.

Състезателен статус

Колкото по-високо е състезателният статус на силовия атлет, толкова по-известен е той в общността. В някои федерации спечелването на състезания може да ви даде възможност да спечелите парични награди. Доброто познаване може да даде възможност на състезателите по силов трибой да се възползват от социалните медии и присъствието си в интернет.

Социални медии и присъствие в интернет

Използването на социалните медии и широкото присъствие в интернет може да бъде по-достъпен начин за потенциално печелене на пари. Силовите атлети с висок състезателен статус ще имат по-голям потенциал в тази област.

В интернет има много състезатели по силов трибой, които са на високо ниво, но не непременно елитни, които имат силно присъствие в интернет със своята личност.

Способността да се натрупва внимание и трафик онлайн може да отвори врати за бизнес възможности.

Експертиза в областта на силовия трибой

Наличието на експертни познания в областта на силовия трибой ще ви постави в полезна позиция, за да можете да предложите стойност на други силови атлети. Това може да ви отвори възможности за треньорска кариера. Можете също така да създавате съдържание онлайн и да печелите извънредно чрез създаване на продукти и услуги.

Видове начини за печелене на пари от силови атлети

5-те начина, по които силовите атлети печелят пари, са:

  • Парични награди от състезания
  • Стимули на националната федерация
  • Спонсорство
  • Печалба от присъствието в социалните медии
  • Продажба на треньорски услуги

1. Парични награди от състезания

Някои федерации по света имат наградни фондове за своите състезания и състезателите по силов трибой могат да спечелят парични награди за определени постижения.

Понякога различни федерации провеждат състезания с покани, за да покажат елитно ниво на представяне на състезателите по силов трибой. Това са ексклузивни състезания, които не са отворени за всеки и на които се изпращат покани до известни състезатели от високо ниво.

Паричните награди са ограничени до малък фиксиран брой хора, така че повечето хора няма да печелят пари чрез награди.

Ето някои примери за федерации, които са провеждали състезания с награден фонд.

WRPF Световна федерация по суров силов трибой
Тази федерация провежда подразделение, наречено WRPF PRO Professionals division, в което набира състезатели с лична покана. Обикновено те имат награден фонд както за постигане на най-добър абсолютен сбор, така и по коефициент на Уилкс, с който се измерва колко добър е даден силов атлет спрямо телесното си тегло.

2. Стимули на националната федерация

Има случаи на стимулиране на национални федерации от различни държави, които възнаграждават спортисти за определени критерии за постижения. Критериите могат да включват спечелване на медали, счупване на рекорди или класиране на определено състезание.

Подробностите за точните суми обикновено са оскъдни. Дори се опитахме да се свържем с някои от националните федерации по силов трибой, но никой не отговори на имейлите ни. Единствената причина, поради която знаем, че тези стимули съществуват, е, че спортисти са споменавали за това в различни теми в Reddit и социалните медии.

Определено се говори, че Руската федерация по силов трибой ще плати на своите състезатели голяма сума, ако те счупят световен рекорд. Говори се също, че някои северни и скандинавски страни имат на разположение пари за своите атлети въз основа на постиженията. Отново, подробностите са много частни.

3. Спонсорство

Съществуват възможности за печелене на пари, които атлетите на високо ниво и с висок профил могат да получат, като бъдат спонсорирани от компании.

Сделките за спонсорство често са конфиденциална информация, но може да има комбинация от заплащане, платени разходи и/или безплатни продукти в замяна на подкрепа на стопанската дейност и маркетинга на компанията спонсор.

От тези спонсорирани спортисти може да се изисква да създават онлайн съдържание, да популяризират и използват продукти на компанията в социалните медии, кодове за отстъпки и/или да участват като доброволци в събития. Обикновено тези компании могат да изискват от спортистите да носят тяхното облекло по време на състезанията.

4. Монетизиране на аудиторията в социалните медии

Социалните медии са все по-популярен начин за печелене на пари от спортисти и треньори по силов трибой. Двете най-разпространени платформи на социалните медии, които силовите атлети монетизират, са YouTube и Instagram.

Използвайки тези платформи за социални медии, силовите атлети създават съдържание, за да изградят база от фенове и да увеличат аудиторията си. Силовите атлети използват стратегии, за да печелят от аудиторията, която са натрупали.

5. Продажба на треньорски услуги

Не всеки състезател по силов трибой може да бъде треньор, защото е малко вероятно броят на състезателите и треньорите да е еднакъв. Също така, не всеки състезател по силов трибой има опит, за да може да тренира

Да станеш треньор по силов трибой се превърна в постоянно нарастващ стремеж сред много състезатели по силов трибой, които може да продължават да се състезават активно, а може и да не се състезават. Това е един от най-популярните начини за печелене на пари от силов трибой, тъй като можете да предлагате треньорски услуги на място или дистанционно чрез онлайн средства в световен мащаб.

Онлайн коучингът може да бъде кариера на пълно работно време за много хора, като цените могат да варират от 80 до 250 щатски долара. Онлайн коучингът може да бъде много евтин бизнес, тъй като началните разходи ще бъдат изключително ниски, освен ако не инвестирате в услуги или системи, които да добавят стойност към вашия бизнес.

Така че, ако таксувате 80 USD на човек на месец за онлайн коучинг услуги, ще са ви необходими около 30 клиенти, за да произведете заплата от приблизително 30 000 USD, което е средна заплата за САЩ.

Ако таксувате 250 USD на човек на месец за онлайн коучинг услуги, ще са ви необходими около 10 клиенти, за да получите същата заплата.

Можете също така да предоставяте персонални коучинг услуги в рамките на спортни зали.

Разходите за провеждане на коучинг бизнес в рамките на съоръженията ще варират в зависимост от залата. Ще трябва да прецените дали фитнес залата ще ви таксува за наем, за да можете да извършвате дейността си в нейните помещения, или ще ви начислява комисиона за клиентите, които приемате.

Някои съоръжения съчетават и двете. Някои спортни зали могат да предложат и безплатен наем, но при условие, че работите определен брой часове месечно в управлението на залата.

Related posts

Стронгменът Хафтор Бьорнсон впечатлява с голям резултат на състезанието по силов трибой

admin

Най-силният мъж в света Еди Хол показа невероятната трансформация на тялото си

admin

4-те най-добри футболни екипи в историята

admin

5 начина, по които силовият трибой може да промени тялото и ума ви

admin

Leave a Comment