Дом

Отпушване на тоалетна с плунжер

Как най-ефективно да отпушим тоалетната? Всички сме били там, стоейки в банята и гледайки с тревога как водата в тоалетната се върти, но не тече. Това е минута на задържане на дъха с надеждата, че водата няма да потече над тоалетната чиния и да се изсипе на пода.

Независимо дали водата попада на пода в банята или не, запушената тоалетна е проблем, който трябва да се реши бързо. В края на краищата, ако не се погрижите за него, следващото пускане на водата почти сигурно ще доведе до преливане.

Ето някои трикове за отпушване на тоалетната, като използвате конвенционални и не толкова конвенционални методи. Независимо дали е запушена от разстроен стомах, от дете, което се опитва да провери колко играчки може да побере във водата, или от нещо друго, едно от тези решения може да възстанови работата на тоалетната ви за нула време.

Какво да правите, когато тоалетната ви се запуши

Преди да пристъпим към отпушване на тоалетната, трябва да знаете някои важни правила за поведение при запушена тоалетна. Веднага щом разберете, че сте запушили тоалетната, трябва да отделите малко време, за да направите тези четири неща.

Спрете да пускате водата. Ако тоалетната е запушена, многократното пускане на водата почти никога няма да помогне, а вместо това ще доведе до ужасяващото преливане.

Затворете клапата на тоалетната чиния. Отворете резервоара в задната част на тоалетната чиния и затворете клапата. Това ще попречи на по-голямо количество вода да се стича в тоалетната чиния. Това отново ще ви спаси от преливане.

Преценете ситуацията и определете причината за запушването. Понякога това е очевидно, но е добре да разберете защо тоалетната ви е запушена, тъй като това може да промени решението. Има ли предмет, заседнал в тоалетната чиния? Твърде много тоалетна хартия? Дали случайно не е изхвърлен тампон или тампон в тоалетната вместо в кошчето за боклук? Има ли органични остатъци, които трябва да бъдат разградени?

Повдигнете тоалетната седалка. Това ще ви осигури по-лесен достъп и ще сведе до минимум потенциалното почистване. Ако се притеснявате от бъркотията, можете също така да подредите пода с вестници, за да ограничите малко повече бъркотията.

След като сте разбрали защо тоалетната ви е запушена,е време да се заемете с работата и да възстановите оптималните условия за промиване на тоалетната.

Ако обаче просто не ви се получава може би е време да се обадите на Шалом ВиК.

Добре е винаги да държите в банята си бутало и четка за почистване, в случай че тоалетната се запуши.

Използване на плунжер

Ако разполагате с плунжер, това е очевидното място, откъдето можете да започнете да отпушвате тоалетната. Разбира се, плунжерите са създадени за отпушване на тоалетни.

Ако не разполагате с плунжер, отиването до магазина, за да си купите такова, все още е най-лесният вариант. Предлагам да си купите тежкотоварен плунжер с кръгла гумена топка в края. Най-евтините бутала с чашка приличат по-скоро на вендузи – тези плунжери с чашка не работят толкова добре, колкото кръглите плунжери.

Предлагам също така да си купите плунжер, което е снабдено със стойка, която ще задържа капките вода и ще поддържа банята ви по-чиста.

Когато почиствате тоалетната, просто поставете гумения край на плунжерът в отвора на тоалетната чиния. Използвайте леки, но силни движения нагоре и надолу, за да прокарате въздух през тоалетната и да избутате евентуалните запушвания през тръбите.

Не потапяйте твърде бързо, тъй като това може да доведе до неприятни пръски и разливи, а и не е необходимо за полезността на плунжера. Може да се наложи да потапяте няколко пъти, докато нивото на водата спадне.

Препоръчвам да промиете втори път, за да се уверите, че запушването наистина е изчезнало. Можете да изплакнете плунжерът във водата от второто промиване.

Понякога се оказва, че нямате плунжер, но отчаяно се нуждаете от отпушване! Не се притеснявайте, имате възможности, a ако те се изчерпят, винаги може да повикате Шалом ВиК.

 

Related posts

Различните видове ВиК услуги, които трябва да познавате

Leo

Как се прави ремонт и подмяна на канализациони тръби?

admin

Какви проблеми може да имате с кашоните за преместване и как да ги избегнете

admin

Обща водопроводна инсталация: 6 неща, които трябва да знаете как да правите в къщата

admin

4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна

admin

6 съвета, с които за нула време ще се справите с водопровода

admin

Leave a Comment