Спорт

Стронгменът Хафтор Бьорнсон впечатлява с голям резултат на състезанието по силов трибой

През изминалия уикенд Хафтор Бьорнсон се представи „на висота“ на състезанието Thor’s Powerlifting Challenge по време на изложението Iceland Open в Лаугардалшьол, Рейкявик, Исландия. Актьорът от „Игра на тронове“ и шампионът от 2018 г. в World’s Strongest Man; постави цифри, които бихме очаквали от него (Или пък ние)?

Бьорнсон обяви, че ще се състезава в Thor’s Powerlifting Challenge през ноември, и започнаха спекулациите дали ще оправдае/преодолее очакванията. Е, можем да кажем едно… той беше впечатляващ, както обикновено, но рекорден общ резултат? Не и този път.

Андрей Маланичев все още ще държи абсолютния рекорд за сумарно изхвърляне в супертежка категория, но това не означава, че Хафтор Бьорнсон не може да го надмине в близко бъдеще.

И така, сигурно се чудите как мина срещата?…

Нека да започнем с представянето на Бьорнсон в клека. След безпроблемния първи опит той премина към 440 кг, които не бяха кой знае какво. След това продължи с последния опит за клек от 460 кг и след 2/3 червени светлиниѝ вдигането не беше добро.

При следващото вдигане на лежанка мнозина не бяха сигурни как ще се представи Бьорнсон, тъй като лежанката не е официално състезателно вдигане на силов човек.

Но… той не се представи зле, тъй като постигна 235 кг при първия си опит и продължи с 245 кг при второто си вдигане, а след това успешно вдигна 250 кг и постигна 3/3 в лежанката.

Накрая стигаме до мъртвата тяга, където Бьорнсон преодолява 390 кг ѝ преди да направи втори успешен опит с 410 кг.

Последният и последен опит за мъртва тяга беше 430 кг и за съжаление големият мъж не успя да заключи. Така че, общо взето, общо 1100 кг е изключително зверски и съвсем не е далеч от рекордните 1140 кг на Андрей Маланичев.

Ще видим ли в крайна сметка Хафтор Бьорнсон на върха на общата ранглиста в супертежка категория? Можем спокойно да кажем, че ако остане без контузии и подобри още повече вдигането си, това изглежда почти сигурно!

Въпреки това в настоящия момент не можем да бъдем твърде сигурни за бъдещето му в силовия трибой, тъй като никога нищо не е гарантирано.

Related posts

5 начина, по които силовият трибой може да промени тялото и ума ви

admin

4-те най-добри футболни екипи в историята

admin

Най-силният мъж в света Еди Хол показа невероятната трансформация на тялото си

admin

Можете ли да печелите пари от силов трибой? Ето как.

admin

Leave a Comment