Дом

Топ 10 ВиК съвети и трикове за собствениците на жилища

Ако не знаете какво да направите, проблемите с водопроводната система могат да ви изправят пред свършен факт. Възможно е да имате водопроводни проблеми като запушена тръба, ниско налягане на водата, капещ кран или течаща тоалетна. Тези проблеми могат да бъдат депресиращи и трябва да намерите най-доброто решение възможно най-скоро.

Може да изглежда лесно да решите някои от водопроводните проблеми, ако разполагате с приложими водопроводни трикове и умения. Но има и сложни проблеми, които може да изискват услугите на професионалист. Късметът е на ваша страна, ако живеете в Хакни.

Водопроводчиците Хакни ще ви предоставят висококачествени водопроводни услуги и ще продължат да ви съветват как да решавате водопроводни проблеми. В тази светлина, ето трикове за собствениците на жилища, които без съмнение ще ви просветнат в начинанията ви. Разгледайте:

Никога не пренебрегвайте течовете

Повечето течове са в резултат на разхлабени водни съединители, свръхналягане на водата, запушени линии, счупени уплътнения и повредени тръбни съединения. Ето няколко вида течове, които можете да проверите дори с невъоръжено око:

 • Често проверявайте за течове, като оглеждате арматурата си.
 • Проверете за теч на вода в резервоара на тоалетната чиния и за теч между тоалетната чиния и резервоара.
 • Проверете за течове от чешмите.
 • Течове около джантите на мивките
 • Изтичане на вода извън дренажния корпус на душа

Да знаете как да затваряте вентилите

Къщата ви може да се наводни поради лошо отводняване или повреда във водоснабдяването. Това е проблем, който можете да избегнете, ако знаете къде се намират спирателните вентили и след това отидете и спрете водоснабдяването.

Не разкъсвайте тръбите

Ако възнамерявате да пробивате дупки в стените или таваните, бъдете внимателни и определете къде се намират тръбите за захранване или отводняване. Няма да се окаже, че ще похарчите допълнителни средства за ремонт, в случай че ги пробиете несъзнателно.

Да знаете кои продукти да промиете или не

Не е необходимо да превръщате тоалетната си в кошче за боклук. Трябва да използвате тоалетната си, за да пускате в канализацията само препоръчителните неща. Нещата, които не принадлежат на вашата тоалетна, включват:

 • Продукти за женска хигиена
 • Хирургически превръзки
 • Лекарства по лекарско предписание
 • Почистване на килими
 • Baby diapers
 • Кърпички и
 • Подсилени хартиени кърпи

Избягвайте да пускате боклук в канализацията

Никога не изхвърляйте боклука от кухнята в канализацията. Тези отпадъци ще запушат тръбите ви и ще струват допълнително пари за ремонт на водопроводната система.

Никога не затягайте прекалено фитингите

Много собственици на жилища допускат една често срещана водопроводна грешка, като затягат прекалено много връзките и фитингите в дренажната система или тръбите. Много от тях завършват със счупване на болтове и винтове, което води до допълнителни разходи.

Поддържане на табове за налягането на водата

Препоръчително е винаги да следите налягането на водата в дома си. Ще разберете, че водоснабдителната ви система не работи правилно, ако таблата пресъхват.

Винаги използвайте лентата на водопроводчика

Водопроводната лента или тефлоновата лента улеснява постигането на водоплътно уплътнение, ако в проекта „Направи си сам“ използвате тръбни съединения с резба. Тази лента също така улеснява разхлабването на тръбите при разглобяване на съединенията.

Знайте как да използвате плунжер

Не е нужно да се притеснявате, ако мивките, тоалетните и канализацията ви се запушат. Инвестирайте в най-добрия плунжер и се научете как да използвате този инструмент.

Кога да смените системата за затопляне на вода

Не предполагайте, че тъй като сте инсталирали най-добрия бойлер, той ще работи вечно. Има моменти, когато той няма да работи според очакванията или ще започне да изтича. Не предполагайте, че има прости проблеми с вашия водонагревател. Незабавно се обадете на близкия водопроводчик.

Наемете най-добрите водопроводчици

Може да имате няколко водопроводни съвета на пръстите си или да знаете как да се справите сами, ако се сблъскате с няколко водопроводни проблема, но е разумно да наемете водопроводчик. Водопроводчикът е експерт в областта на водопроводните услуги и компетентно ще се справи дори със сложни водопроводни проблеми. Ако потърсите услугите на водопроводчиците на Акватек, ще имате професионалисти на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Водопроводчиците, от които търсите помощ, трябва също така да са лицензирани и застраховани, за да предлагат тези услуги във вашето населено място без стрес. Предлаганите услуги трябва да са достъпни за бюджета и да са с високо качество. Свържете се с опитни и надеждни водопроводчици в Хакни още днес и научете повече за водопроводните услуги.

Related posts

Жива елха или изкуствена да изберем за Коледа?

admin

Отпушване на тоалетна с плунжер

admin

Какви проблеми може да имате с кашоните за преместване и как да ги избегнете

admin

Полезни съвети при подмяна на водопроводни щрангове

admin

Циклене на паркет: как да извлечете максимума от вашата шлайфмашина

admin

Системи за контрол на достъпа за училища – пълният наръчник

admin

Leave a Comment