Дом Строителство

Защо да инсталирате дървен навес в двора си?

Не знам за вас, но когато видя дървен навес, веднага си спомням за Средиземноморието. Лесна и проветрива, открита и просторна, покрита с лози. . . Но въпреки че несъмнено са красиви, наистина ли дървените навеси осигуряват много сянка? Могат ли да помогнат за определяне на пространството? Защо бихте избрали да закупите навес вместо, да речем, пергола или тента? Повярвайте ни, когато казваме, че дървеният навес е нещо повече от красиво лице. Ако някога сте се чудили какво може да предложи дървеният навес на вас, вашето семейство, вашия дом или вашия двор, превъртете надолу, защото днес ще обсъдим многобройните предимства на дървения навес.

Собствениците на жилища, които са открили предимствата на почивката и забавленията в задния двор, често обмислят следващото подобрение, което могат да добавят към външното си пространство. Ентусиастите на двора желаят да продължат подобренията, тъй като всяко от тях добавя красота, визуална привлекателност и възможност за удоволствие. Подобренията на ландшафта помагат да се създаде настроение или индивидуалност на дома ви и разширяват топлината и гостоприемството на вашето семейство. Ако обмисляте следващото допълнение към вашия ландшафт, помислете за инсталиране на дървен навес. Ето защо:

 

Дървеният навес (допълнително) разширяват жизненото ви пространство

Ако вече сте инсталирали тераса или вътрешен двор, вероятно сте ги добавили, за да разширите жизненото си пространство отвъд стените на дома си. Ако сте установили, че обичате външната си жилищна площ, но че тя не е толкова полезна в летния следобед, когато слънцето пече, или ако желаете да имате защита от неблагоприятни атмосферни условия, дървения навес може да е за вас. Дървеният навес разширява жизненото ви пространство и увеличава времето, което можете да прекарвате навън. Проектирана и правилно ориентирана на вашия парцел, навесът може да хвърля достатъчно лека сянка, за да направи дори топлия следобед приятен, а ако все още се нуждаете от допълнителна защита, можете да инсталирате прибиращо се сенчесто покритие за повече сянка. Някои сенници ще ви предпазят дори от лек дъжд, което е идеално за непредсказуемите летни бури.

 

Помагат на растенията

Дървеният навес е красив не само сами по себе си, но могат да поддържат и други прекрасни елементи на ландшафта, като катерливи цветя, лозя и бръшлян. Засадете тези цветя и лиани на правилното място и те ще си проправят път нагоре по подпорите на дървения навес и през гредите, наподобяващи покрив. Помислете за растения като глициния, клематис или дори лозички! Можете също така да окачите саксии на гредите. Представете си огромнен дървен навес, гъмжащ от пълзящи лози и пъстри цветя. Освен че добавя вертикален интерес към озеленяването, тя може да осигури ценна визуална връзка между дома и градината.

Освен това катерливите растения обикновено не се нуждаят от особена помощ, за да си проправят път по стълбовете на дървения навес и да се покатерят по решетката. Ако ги завържете за вертикални жици, прикрепени към стълбовете, те обикновено сами ще се изкачат по конструкцията. Предварително проучете малко възможностите си, за да сте сигурни, че можете да осигурите на избраното от вас растение необходимата му опора. Розите и глицинията например се нуждаят от повече помощ при катеренето, отколкото други растения.

Следващото ви решение ще бъде за материалите. Има различни материали, които трябва да разгледате, и всички те имат своите предимства и недостатъци:

Дърво, обработено под налягане: Навесът от дърво, обработено под налягане, често е най-евтиният вариант. Те ще имат разумна продължителност на живота, но обработеният под налягане дървен материал може да се изкриви, напука и провеси с течение на времето. Този тип дървени навеси обикновено изглеждат най-добре, ако са боядисани или оцветени.

Кедрова дървесина: Кедърът (обикновено западен червен кедър) е популярен избор за дървен навес. Той е естествено устойчив на насекоми и изглежда красиво още от дъскорезницата. Можете да го оставите необработен, за да придобие меко сребристо сиво, или да го боядисате и запечатате, за да запази цвета си. Кедровият е по-скъп от навесът, обработена под налягане, но обикновено кедърът има по-дълъг експлоатационен живот.

 

Дървените навеси са мечта за забавление

Истинската магия на много дървени навеси  се случва, след като инструментите са опаковани и те започват да осигуряват както форма, така и функция на вашето външно жилищно пространство. Навесите  осигуряват опора за всичко – от полилеи и таванни вентилатори (първо се консултирайте с Вашия ландшафтен дизайнер, моля!) до малки тонколони, светлинни нишки и дори плат. Ограничени сте само от въображението си.

Партитата на открито са много популярни, особено през лятото, но британското време може да бъде непредсказуемо в най-добрите моменти, така че монтирането на дървения навес ще ви помогне да организирате парти и да не се притеснявате, ако вали или ако е твърде горещо, тъй като вие и вашите гости ще бъдете в сянка и подслон под дървения навес си през цялата година.

Дървените навеси разширяват външното ви пространство, предлагат разнообразни възможности за дизайн и могат да бъдат съобразени дори със скромен бюджет. Ако търсите начин да създадете открит оазис, който предлага енергия или спокойствие (или и двете), дървеният навес може да бъде идеалното допълнение към вашата тераса или вътрешен двор.

 

Related posts

Ръководство „Направи си сам“: Как да пребоядисаме подове от твърда дървесина

admin

Системи за контрол на достъпа за училища – пълният наръчник

admin

4 мита за отоплението с пелети

admin

Полезни съвети при подмяна на водопроводни щрангове

admin

4 признака, че щранговете в дома ви се нуждаят от смяна

admin

Циклене на паркет: как да извлечете максимума от вашата шлайфмашина

admin

Leave a Comment